01 травня 2019 рік, служіння в середу

Що ти бачиш? – Артем Ковпак проповідь

Презентація теми:

“І було мені слово Господнії, говорячи: Що ти бачиш, Єремії? А я відказав: Я бачу мигдалеву галузку. І сказав мені Господь: Ти добре бачиш, бо Я пильную Свого слова, щоб справдилось воно.” (Єрем. 1:11,12) Ми живемо в останній час і дуже важливо правильно оцінювати своє положення перед Богом. “Навчи нас лічити отак наші дні, щоб ми набули серце мудре!” (Пс. 89:12); “Бо прийняв я від Господа, що й вам передав…” (1Кор. 11:23), – свідчить ап. Павло. Прийняти від Самого Господа – це великий привілей… Ми, християни, повинні твердо стояти на основі Слова Божого і правильно бачити. Іноді Господь показує нам важливі речі, але ми не здатні бачити. На одну ситуацію можуть бути різноманітні погляди. Біблійні приклади: історія 12 спостерігачів ис. 13:1-33)Давид і Ґоліят (1Сам 17:1-58)Давид говорить: “Уявляю я Господа перед собою постійно, бо Він по правиці моїй, й я не буду захитаний!” (Пс. 15:8) Не всі сприймали Ісуса Христа Богом. “І прийшов Він до Своєї батьківщини, і навчав їх у їхній синагозі, так що стали вони дивуватися й питати: Звідки в Нього ця мудрість та сили чудодійні?
Чи ж Він не син теслі? Чи ж мати Його не Марією зветься, а брати Його Яків, і Йосип, і Симон та Юда?” (Мт. 13:54,55) Одна із причин, чому ми не можемо бачити Ісуса Христа у своєму житті є гріх. Біблійний приклад: Самсон. “Тож і ми, мавши навколо себе велику таку хмару свідків, скиньмо всякий тягар та гріх, що обплутує нас, та й біжім з терпеливістю до боротьби, яка перед нами, дивлячись на Ісуса, на Начальника й Виконавця віри, що замість радости, яка була перед Ним, перетерпів хреста, не звертавши уваги на сором, і сів по правиці престолу Божого.” (Євр. 12:1,2); “І вийшов Ісус і від храму пішов. І підійшли Його учні, щоб Йому показати будинки храмові. Він же промовив у відповідь їм: Чи бачите ви все оце? Поправді кажу вам: Не залишиться тут навіть камінь на камені, який не зруйнується!…” (Мт. 24:1,2); “Єрусалиме, Єрусалиме… Ось ваш дім зостається порожній для вас!” (Лк. 13:34,35) 

Тримаймося міцно Ісуса Христа з вірою і жодні обставини не будуть лякати. “Думайте про те, що вгорі, а не про те, що на землі.” (Кол. 3:2) 

  • “дивлячись на Ісуса, на Начальника й Виконавця віри, що замість радости, яка була перед Ним, перетерпів хреста, не звертавши уваги на сором, і сів по правиці престолу Божого. Тож подумайте про Того, хто перетерпів такий перекір проти Себе від грішних, щоб ви не знемоглись, і не впали на душах своїх.” (Євр. 12:2,3)
  • “А що ти зберіг слово терпіння Мого, то й Я тебе збережу від години випробовування, що має прийти на ввесь всесвіт, щоб випробувати мешканців землі.” (Одкр. 3:10)

Довіряймо Йому своє життя, єднаючись з Ним! Бог виховує нас, допускаючи різноманітні обставини в життя. Амінь!

 

Сила Слова Божого – Роман Коростель проповідь

Презентація теми:

Люди пропонують все для людей, але Ісус Христос зробив для людства ВСЕ. “І сказав Він: Я тому й говорив вам, що до Мене прибути не може ніхто, як не буде йому від Отця дане те. Із того часу відпали багато-хто з учнів Його, і не ходили вже з Ним. І сказав Ісус Дванадцятьом: Чи не хочете й ви відійти? Відповів Йому Симон Петро: До кого ми підемо, Господи? Ти маєш слова життя вічного.” (Ів. 6:65-68) Слова Ісуса Христа мають силу благодаті, вони слугують основою для кожного істинного християнина. “Споконвіку було Слово…” (Ів. 1:1)

“Ось дні настають, говорить Господь Бог, і голод пошлю Я на землю, не голод на хліб, і не спрагу на воду, але спрагу почути Господні слова! І будуть ходити від моря до моря, і з півночі до сходу блукатимуть, щоб знайти слово Господа, та не знайдуть його!” (Ам. 8:11-12)

Слухаючи проповіді, як важливо почути живе Слово із уст Господніх, бо воно приникає до сердечних глибин. І якщо християнин приймає Його, то приходить розуміння, що говорить Сам Господь. 

“Отож, попильнуймо ввійти до того відпочинку, щоб ніхто не потрапив у непослух за прикладом тим. Бо Боже Слово живе та діяльне, гостріше від усякого меча обосічного, проходить воно аж до поділу душі й духа, суглобів та мозків, і спосібне судити думки та наміри серця.” (Євр. 4:11-12)

Ізраїль служить за зразок як не можна відноситись до Слова від Бога. Вони не ввійшли в Обіцяну землю у визначений час, бо зробили великий гріх. Приходячи до Бога в різноманітні обставини, людина бажає почути Слово щоб правильно діяти. Боже Слово проводить межу між духовним і душевним. Але на жаль, деякі християни сприймають емоції за прояв Духа Святого. Не повинно так бути! Щоб достукатися до серця, Бог використовує всі можливості, аби Слово Боже проникло в серце і зробило Свою роботу. Бог пробуджує совість людини для того, щоб не було жодних перешкод у спілкуванні. І якщо людська душа з покаянням відкриває своє серце Йому, приходять переміни…  Відновлюється зв’язок, Господь починає говорити! Біблійний приклад: пророк Ісая с. 6:1-9)

“Блаженні чисті серцем, бо вони будуть бачити Бога.” (Мт. 5:8) Нехай благословить Господь, щоб Його слово було живе та діяльне в серцях тих, хто щиро шукає Його! “Тож віра від слухання, а слухання через Слово Христове.” (Рим. 10:17) Амінь!

 

Життя християнина – це життя боротьби – Сергій Антонець проповідь

Презентація теми:

“Нехай вас не зводить ніхто удаваною покорою та службою Анголам, вдаючися до того, чого не бачив, нерозважно надимаючись своїм тілесним розумом…” (Кол. 2:18) Що відбувалося в першоапостольській церкві? Ап. Павло намагається зупинити гріх, викриваючи тих, хто робить негідне в Церкві Ісуса Христа. Іноді ми самовільною мудрістю визначаємо межу святості, але Бог Духом Святим пробуджує до істини адже в Ньому можна мати набагато більше. Не будьмо безтурботними! Прагнучи богопізнання Дух Святий буде виконувати Свою роботу! Пам’ятаймо, духовні процеси діють згідно Священного Писання. “Воно ж має вид мудрості в самовільній службі й покорі та в знесилюванні тіла, та не має якогось значення, хіба щодо насичення тіла.” (Кол. 2:23) Мова йде про духовну їжу, яка живить нашу душу… Великий привілей мати здібність відділяти “зерно” від “полови”, бо у Бога немає безладу. “Ісус Христос учора, і сьогодні, і навіки Той Самий!” (Євр. 13:8) Боже Слово незмінне на протязі існування людства. Торкаючись серця людини, відбувається відродження душі й духа, бо за процесом освячення стоїть Сам Бог. “Отож, коли ви воскресли з Христом, то шукайте того, що вгорі, де сидить Христос по Божій правиці. Думайте про те, що вгорі, а не про те, що на землі. Бож ви вмерли, а життя ваше сховане в Бозі з Христом.” (Кол. 3:1-3) Чи воскресли ми з Христом? Життя християнина – це життя боротьби, затвердження, влади, яку дав Господь щоб наступати на всю силу ворожу. Бог бажає діяти через нас, щоб Його ім’я було прославлене! На жаль, багато християн під тиском обставин втрачають духовну силу. Чи померли ми для гріховного світу? Світ змінюється і на превеликий жаль змінюється відношення християнина до Живого Слова. ” “Воно ж має вид мудрості…” (Кол. 2:23) Диявол пропонує багато підробок, заманюючи до себе християн, які згодом відпадають від Господа. 

Бог через Мойсея почав діяти в Єгипті для того, щоб Ізраїльський народ не мав сумніву в тому, що з ними говорить Господь. Хто мав знати що для Єгипту приготовлено 10 кар? Чому не 3 або 7, а саме 10? У Бога є певний план, Він говорить до тих пір поки люди почнуть Його розуміти. Він бачив серце не лише фараона, але й Свого народу. Слава Богу! Після перших двох кар відбулась третя, яка відзначилась тим, що чарівники фараону  не змогли відтворити її. “…І простяг Аарон руку свою з палицею своєю, та й ударив земний порох, і він стався вошами на людині й на скотині. Увесь земний порох стався вошами в усьому єгипетському краї. І так само робили чарівники своїми чарами, щоб навести воші, та не змогли. І була вошва на людині й на скотині. І сказали чарівники фараонові: Це перст Божий!…” (Вих. 8:13-15) Але це не по слугувало сигналом для виходу народу, бо не були ще готові. “Бо коли ти не відпустиш народу Мого, то ось Я пошлю на тебе, і на слуг твоїх, і на народ твій, і на доми твої рої мух. І єгипетські доми будуть повні мушні, а також земля, на якій вони живуть. І відділю того дня землю Ґошен, що Мій народ живе на ній, щоб не було там роїв мух, щоб ти знав, що Я Господь посеред землі! І зроблю Я різницю між народом Моїм та народом твоїм. Узавтра буде це знамено! І зробив Господь так. І найшла численна мушня на дім фараона, і на дім рабів його, і на всю єгипетську землю. І нищилась земля через ті рої мух!” (Вих. 8:17-20) І далі відбувалося кара за карою, у ізраїльтян було все добре, а у єгиптян катастрофа, але наближаючись до 10 кари, Бог починає готувати Свій народ по Слову. Кожна сім’я повинна була взяти однорічне ягня і заколоти його ввечері. Його кров’ю необхідно було помазати косяки і поперечину дверей будинку, а самого агнця спекти на вогні і з’їсти його м’ясо цієї ж ночі, не виходячи з дому до ранку, бо Господь буде губити кожного перворідного від людини аж до скотини. Чому серед християн є сумніви відносно сили крові Ісуса Христа, яка змиває усякий гріх і беззаконня, дарує зцілення?! Можна повірити в гарну історію спасіння єврейського народу, але чи віримо в спокутну жертву Христа?

Сьогодні світ розділився на тих хто вірує і не вірує. До якої категорії відносиш себе ти? Якщо ти повірив в Ісуса Христа, не лишай Його, тримайся міцно Його Слова і прийде перемога! Бог не перемінився, Христос воскрес із мертвих і ми разом з ним і це не лише слова. Він прийде у Свій визначений час… “Пильнуйте й моліться, щоб не впасти на спробу…” (Мт. 26:41), – закликає Господь. Якщо згасає молитва, складно прославляти того, Хто витяг тебе із згубної ями, поставив ноги твої на тверду основу, то час навернутися до Господа, прийти з щирим покаянням. Бог вийде назустріч, відновить твій духовний стан і дасть зцілення. Він незмінний у Своїй любові! Давайте у нашій вірі не озираючись назад покладемо свою руку на плуга, щоб бути благонадійними для Царства Божого. Амінь!

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *