1 квітня 2020 рік, служіння в середу

Бог планує для нас тільки прогрес – Ростислав Шкіндер проповідь

Презентація теми:

“Я прийшов, щоб ви мали життя, і подостатком щоб мали.” (Ів. 10:10) Одна із цілей приходу Ісуса Христа, забезпечити життя кожної людини з надбанням. Ще у Старому Заповіті Бог неодноразово говорив про Свій позитивний намір відносно людства. “О, коли б ти прислухувався до Моїх заповідей, то був би твій спокій, як річка, а твоя справедливість, немов морські хвилі!” (Іс. 48:18), “О, коли б ти прислухувався до Моїх заповідей, то був би твій спокій, як річка, а твоя справедливість, немов морські хвилі!” (Іс. 48:18) Господу приємно працювати з людиною, яка виявляє послух Його Заповідям і, як результат щедрі потоки Божої благодаті виливаються в її життя. “Я Виноградина, ви галуззя! Хто в Мені перебуває, а Я в ньому, той рясно зароджує, бо без Мене нічого чинити не можете ви… Отець Мій прославиться в тому, якщо рясно зародите й будете учні Мої.” (Ів. 15:5,8)

Як виміряти Божий прогрес? Що потрібно зробити? 

  1. Забезпечити своє серце вічним життям. Син Божий Ісус Христос врятував нас від полону гріха, кінець якого є смерть. Дорогий друже, якщо ти ще не маєш відносин з Богом, сьогодні ще є час. Запроси Ісуса Христа стати твоїм особистим Спасителем. Пам’ятай, дружба з Ним дорожче над усе, навіть земного життя!
  2. Працювати над характером, зростаючи в повну міру зросту Христа. Дух Святий через Ап. Павло закликає бути ревними християнами, виконуючі Божі постанови у чистоті. У 5 розділі післання до Галатів описано дев’ять плодів Духа, яких потрібно досягати. “А плід духа: любов, радість, мир, довготерпіння, добрість, милосердя, віра, лагідність, здержливість: Закону нема на таких!” (Гал. 5:22,23) За своєю природою людина не здатна досягнути, але з Богом можливо все. “Учинки тіла явні, то є: перелюб, нечистість, розпуста, ідолослуження, чари, ворожнечі, сварка, заздрість, гнів, суперечки, незгоди, єресі, завидки, п’янство, гулянки й подібне до цього. Я про це попереджую вас, як і попереджав був, що хто чинить таке, не вспадкують вони Царства Божого!” (Гал. 5:19-21) 
  3. Покоряти свою волю волі Небесного Отця згідно Священного Письма. Слухняність відіграє одну з найважливіших основ у взаємовідносинах з Всевишнім. Чи можна назвати людину щасливою, яка відкидає Бога і Його заповіді? Ісус Христос сказав: “Отож, кожен, хто слухає цих Моїх слів і виконує їх, подібний до чоловіка розумного, що свій дім збудував на камені. І линула злива, і розлилися річки, і буря знялася, і на дім отой кинулась, та не впав, бо на камені був він заснований. А кожен, хто слухає цих Моїх слів, та їх не виконує, подібний до чоловіка того необачного, що свій дім збудував на піску. І линула злива, і розлилися річки, і буря знялася й на дім отой кинулась, і він упав. І велика була та руїна його!” (Мт. 7:24-27) 
  4. Бог над усіма проблемами нашого життя. Йому підвладно ВСЕ що б не відбувалося. На сторінках Нового Заповіту записано багато яскравих прикладів із служіння Христа людям. Гарно новина полягає в тому, що Господь не змінився і, сьогодні Він сильний змінити положення твого життя. 

“І станеться, якщо дійсно будеш ти слухатися голосу Господа, Бога свого, щоб додержувати виконання всіх Його заповідей, що я наказую тобі сьогодні, то поставить тебе Господь, Бог твій, найвищим над усі народи землі. І прийдуть на тебе всі оці благословення, і досягнуть тебе, коли ти слухатимешся голосу Господа, Бога свого. Благословенний ти в місті, і благословенний ти на полі! Благословенний плід утроби твоєї, і плід твоєї землі, і плід худоби твоєї, порід биків твоїх і котіння отари твоєї! Благословенний твій кіш та діжа твоя! Благословенний ти у вході своїм, і благословенний ти в виході своїм! Господь учинить, що вороги твої, які повстають на тебе, будуть побиті перед тобою, вони однією дорогою вийдуть навперейми тебе, а сімома дорогами втікатимуть перед тобою. Господь накаже Своєму благословенню бути з тобою в коморах твоїх, та в усьому, чого доторкнеться рука твоя, і благословлятиме тебе в Краю, що Господь, Бог твій, дає тобі. Господь поставить тебе Собі за святий народ, як присягнув був тобі, коли ти будеш додержуватися заповідей Господа, Бога твого, і підеш дорогами Його. І побачать усі народи землі, що Господнє Ім’я кличеться на тобі, і будуть боятися тебе. І Господь дасть тобі добрий приріст у плоді утроби твоєї, і в плоді худоби твоєї, і в плоді поля твого на тій землі, що Господь заприсягнув був батькам твоїм, щоб дати тобі. Господь відчинить для тебе Свою добру скарбницю, небеса, щоб дати дощ для Краю твого в часі його, і щоб поблагословити всякий чин твоєї руки. І ти позичатимеш багатьом народам, а сам не позичатимеш ні в кого. І вчинить тебе Господь головою, а не хвостом, і ти будеш тільки верхом, а не будеш долом, коли будеш слухатися заповідей Господа, Бога свого, що я сьогодні наказую тобі, щоб додержувати й виконувати, і не відступиш від усіх тих слів, що я сьогодні наказую вам, ані праворуч, ані ліворуч, щоб ходити за іншими богами й служити їм.” (Зак. 28:1-14)

Не має сенсу додержуватися форми, Бог бачить наміри серця. Отож, будуймо здорові взаємовідносини з Господом, щоб мати благословенне життя. Амінь!

 

Добре ім’я – Сергій Левкович проповідь

Презентація теми:

“У одного ж сотника тяжко раб занедужав, що був дорогий йому, і вмирати вже мав. А коли про Ісуса почув, то послав він до Нього юдейських старших, і благав Його, щоб прийшов, і вздоровив раба його. Вони ж прибули до Ісуса, та й ревно благали Його й говорили: Він достойний, щоб Ти це зробив йому. Бо він любить народ наш, та й для нас синагогу поставив. І пішов Ісус із ними. І коли недалеко від дому вже був, сотник друзів послав, щоб сказати Йому: Не турбуйся, о Господи, бо я недостойний, щоб зайшов Ти під стріху мою. Тому то й себе не вважав я за гідного, щоб до Тебе прийти. Та промов тільки слово, і раб мій одужає. Бо й я людина підвладна, і вояків під собою я маю; і одному кажу: піди, то йде він, а тому: прийди, і приходить, а своєму рабові: зроби теє і зробить. Почувши ж таке, Ісус здивувався йому, і, звернувшись до натовпу, що йшов слідком за Ним, промовив: Кажу вам: навіть серед Ізраїля Я не знайшов був такої великої віри! А коли посланці повернулись додому, то знайшли, що одужав той раб!” (Лк. 7:2-10)

Характеристика сотника:

  1. Любов до народу, ближніх
  2. Трезвий погляд на своє положення перед Христом
  3. Наявність віри в Бога, що дає надійну опору в житті.

Нехай допоможе Господь відповідати покликанню, яке маємо в Ісусі Христі. Амінь!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *