1 січня 2018 рік новорічне служіння

Кому ти належиш? – Олександр Бубнов проповідь

Тексти Священного Писання:

1. (Буття 3:17-19)

«17. І до Адама сказав Він: За те, що ти послухав голосу жінки своєї та їв з того дерева, що Я наказав був тобі, говорячи: Від нього не їж, проклята через тебе земля! Ти в скорботі будеш їсти від неї всі дні свойого життя. 18. Тернину й осот вона буде родити тобі, і ти будеш їсти траву польову. 19. У поті свойого лиця ти їстимеш хліб, аж поки не вернешся в землю, бо з неї ти взятий. Бо ти порох, і до пороху вернешся.»

Презентація теми:

     «І сталося, що розпочала людина розмножуватись на поверхні землі… І промовив Господь: Не буде Мій Дух перемагатися в людині навіки, бо блудить вона. Вона тіло, і дні її будуть сто і двадцять літ.» (Бут 6:1,3) Людина припинила своє існування в Едемському саду та скоротилися роки її життя. Але я дякую Богові, що Він не змінив план спасіння людини. Навіть, коли Адам з Євою покинули рай, Бог зберіг їх як сім’ю, що зневажається суспільством сьогодні . У Едемському раю Бог спілкувався з людиною, але через гріхопадіння вона втратила цей привілей. Коли прийшов Ісус Христос, то Його послідовники почали багато страждати. Пам’ятайте, як Йосип Флавій описує в своїх книгах страждання християн. Через деякий час, коли християнство стало офіційною релігією, то істинне християнство почало занепадати. Багато людей під іменем Ісуса Христа творили страшні дії. Прийшов час і Мартін Лютер написав 95 тезисів. Виникло пробудження, яке мало вплив на весь світ. Ми свідки того часу, коли церква стає ближче до влади. Посилюється проникнення світу в церкву і, я думаю з цим ніхто не буде сперечатися. Ми живемо в цікавий і дуже небезпечний час, бо дні лукаві. «Бо так, як в Адамі вмирають усі, так само в Христі всі оживуть…» (1Кор. 15:22) Той план, який намітив Бог – триває, але я хочу сказати паралельно виповнюється план, який намітив диявол. Ангел грабіжник, який вбивав первістків в Єгипті, був посланий Богом як покарання. Це не те, що робить зі світом сатана. Він не пройде повз жодної душі. Кожна душа, яка існує на цій Землі без Бога, знаходиться у в’язниці, вихід з якої тільки пекло.  Але є інший вихід, через Ісуса Христа в небеса. Цей Божий план виконується. «… в Христі всі оживуть, кожен у своєму порядку: первісток Христос, потім ті, що Христові, під час Його приходу.» (1Кор 15:22,23) Ісус Христос створив церкву і ворота пекла не здолають її. (Мт. 16:18) Кожна душа, яка входить в число церкви повинна досягти першого воскресіння. Через гріхопадіння Адама втратив цю можливість, але через Ісуса Христа ми можемо досягти його.

«А потому кінець, коли Він передасть царство Богові й Отцеві, коли Він зруйнує всякий уряд, і владу всяку та силу. Бо належить Йому царювати, аж доки Він не покладе всіх Своїх ворогів під ногами Своїми! Як ворог останній смерть знищиться, бо під ноги Його Він усе впокорив. Коли ж каже, що впокорено все, то ясно, що все, окрім Того, Хто впокорив Йому все.» (1Кор 15:24-27)

Багато людей бояться смерті. Я кажу так сам усвідомлюючи, що коли приходить смерть і дихає в обличчя, то з нею приходить і страх. Якщо людина народилася, то їй належить через деякий час померти. Але для одних це буде пекло, для інших – небеса. Бог каже, що очікую нас у вічності, але після того, як церкву буде забрано з землі, останній ворог – смерть буде знищено. Важливо не скільки ти прожив, а куди ти підеш. Саме боротьба з гріхом визначає, де ти будеш проводити вічність.

Твоей то правде нужно было,
Чтоб смертну бездну преходило
Мое бессмертно бытие;
Чтоб дух мой в смертность облачился
И чтоб чрез смерть я возвратился,
Отец! в бессмертие Твое. (Г.Р. Державин)

Через гріхопадіння люди втратили вічне життя. Тепер вся історія людства триває щоб люди повернулися до Бога. Коли вчать, що не буде страждань, потрібно прагнути до добра, співчуття та взаєморозуміння це є дуже небезпечно. Святість не не піде на компроміс з гріхом. «…святий нехай ще освячується!» (Одкр. 22:11) Не потрібно боятися навіть найстрашнішого ворога – смерті, тому що через ці брами кожна людина повинна пройти. Не бійтеся страждань, труднощів, але бійтеся Бога, саме від Нього залежить куди ми підемо. Нехай Бог благословить, щоб молитовники об’єдналися у  молитві за церкву, щоб церква протистояла гріху. Амінь!

 

Присвяти себе Богу – Олександр Захаров проповідь

Тексти Священного Писання:

1. (1 Царів 8:54-62)

«54. І сталося, як Соломон скінчив цю молитву й благання до Господа, то він устав від  Господнього жертівника, де він стояв на колінах своїх, а руки його були простягнені до неба. 55. І встав він, і поблагословив усі Ізраїлеві збори, говорячи сильним голосом: 56. Благословенний Господь, що дав мир Своєму народові, Ізраїлеві, усе, як обіцяв був, не відпало ані одне слово зо всіх Його добрих слів, які Він говорив був через раба Свого Мойсея. 57. Нехай буде Господь, Бог наш, з нами, як був Він із нашими батьками, нехай Він не опустить нас, нехай Він не покине нас, 58. щоб прихиляти наше серце до Себе, щоб ми ходили всіма Його дорогами, щоб ми дотримувалися наказів Його, і уставів Його та постанов Його, як і Він наказав був нашим батькам. 59. І нехай будуть оці слова мої, якими я благав перед Господнім лицем, близькі до Господа вдень та вночі, щоб чинити суд для раба Свого та суд для Свого народу, Ізраїля, день-у-день, 60. щоб знали всі народи землі, що Господь Він Бог, і нема вже іншого! 61. І нехай буде все серце ваше з Господом, Богом нашим, щоб ходити постановами його та щоб перестерігати заповіді Його, як цього дня! 62. А цар та ввесь Ізраїль з ним принесли жертву перед Господнім лицем.»

Презентація теми:

Рухаючись до Небесної країни, ми святкуємо ще одне Різдво і Новий рік. Ми усвідомлюємо Господи, Ти зберігав нас протягом цього року і, віримо всім серцем, що Ти поведеш нас Своєю дорогою. «Что грядет – нам темно, но мы знаем одно: с нами Тот, с нами Тот, Кто нас к небу ведет.» Соломон зійшов на престол після смерті свого батька Давида. Він усвідомлював яка відповідальність лежить на ньому і розумів, що не здатен керувати таким численним народом. Звертаючись до Бога з проханням, Соломон просить мудрості, і Він дав йому «серце мудре та розумне», а також добробут. Багато великих подій відбулося в Ізраїльському народі. Бог звільнив Свій народ з полону єгипетського, 40 років водив їх по пустелі, але через нарікання весь народ загинув в пустелі окрім двох осіб, які увійшли в Обіцяну землю. Я хочу підкреслити, що з нами теж подібне відбувається і, нам повинно аналізувати свої дії. У Ізраїлі прийшло найбільше свято, бо був побудований храм для Бога. Цей проект не був не людський, а Божий. Соломон прорік велике благословення. (1 Цар. 8:54-62) «А коли ви перейдете Йордан і осядете в Краї, що Господь, Бог ваш, дає вам на спадщину, і Він заспокоїть вас від усіх ворогів ваших навколо, і ви сидітимете безпечно,» (Зак. 12:10-12) Прийшов час і Бог дав свій мир і спокій Ізраїльському народу, але проблеми залишалися у серці народу. Господь бажає благословити Свій народ спокоєм і сьогодні. Ісус Христос — це Син Божий, який є джерелом спокою і розради. Перед Його приходом кожна душа повинна заспокоїтися в Бозі. Тож зберігаймо спокій який дарує Бог!

 «Отож, людові Божому залишається суботство, спочинок. Хто бо ввійшов був у Його відпочинок, то й той відпочив від учинків своїх, як і Бог від Своїх. Отож, попильнуймо ввійти до того відпочинку, щоб ніхто не потрапив у непослух за прикладом тим.» (Євр. 4:9-11)

«Коли б не Господь, що був з нами нехай но Ізраїль повість! коли б не Господь, що був з нами, як повстала була на нас людина, то нас поковтали б живцем, коли розпалився на нас їхній гнів, то нас позаливала б вода, душу нашу потік перейшов би, душу нашу тоді перейшла б та бурхлива вода! Благословенний Господь, що не дав нас на здобич для їхніх зубів! Душа наша, як птах, урятувалась із сільця птахоловів, сільце розірвалось, а ми врятувались! Наша поміч ув Імені Господа, що вчинив небо й землю!» (Пс. 123:1-8)

Бог звільнив свій народ з єгипетської Землі адже народ самостійно зробити цього б не зміг. Сподівайся на Бога! «Сина породить, і назвуть Йому Ймення Еммануїл, що в перекладі є: З нами Бог.» (Мт. 1:23) Якщо ми будемо з Ним, то і Він буде з нами. Нехай ім’я Боже буде прославлене. Амінь!

 

Що для нас найкраще? – Андрій Мозговий проповідь

Тексти Священного Писання:

1.(До Євреїв 11:16)

«16. Та бажають вони тепер кращої, цебто небесної, тому й Бог не соромиться їх, щоб звати Себе їхнім Богом, бо Він приготував їм місто.»

Презентація теми:

«Праведний умирає, і немає нікого, хто б узяв це до серця…» (Іс.57:1)

«Ви бо страждали й з ув’язненими, і грабунок свого майна прийняли з потіхою, відаючи, що маєте в небі для себе майно неминуще та краще.» (Євр. 10:34)

«Хай Господь буде розкіш твоя, і Він сповнить тобі твого серця бажання!» (Пс. 36:4) Амінь!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *